Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u1244d9601/domains/henk-kapitein.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Gezond 5 kilo afvallen

Gezond 5 kilo afvallen met een koolhydraatarm dieet!

Gezond eten en maconutriëntenOnder de vele dieetvormen die er bestaan, heeft het koolhydraatarm dieet inmiddels haar waarde bewezen. We zijn tegenwoordig welhaast verslaafd geraakt aan koolhydraten, waardoor we ook steeds vaker met overgewicht kampen. Dit komt omdat koolhydraten door het lichaam worden omgezet in glucose. Een glucose is eigenlijk suiker. Kortom, koolhydraten kun je suikers noemen en het is derhalve raadzaam om deze te minderen binnen je eetpatroon. Een koolhydraatarm dieet kan je helpen om op een gezonde en doeltreffende manier af te vallen.

Wat zijn koolhydraten precies?

Koolhydraten zijn naast eiwitten en vetten een van de drie zogenaamde macronutriënten. Macronutriënten zijn de drie belangrijkste voedingsstoffen waarop ons lichaam functioneert.
Zoals gezegd zet ons lichaam koolhydraten om in glucose. Deze glucose wordt via je bloed en het hormoon insuline verplaatst naar je lichaamscellen. Indien we te veel glucose in ons bloed hebben, zal dit worden opgeslagen als vet. Wil je vet verliezen, zul je dus je glucosegehalte in je bloed dienen te verminderen door koolhydraatarm te eten.

Hoe ziet een koolhydraatarm dieet er uit?

Met een koolhydraatarm dieet kun je op een gezonde en geleidelijke manier, en zonder al te veel moeite, wel 5 kilo lichaamsvet verliezen. Daarvoor is enige kennis van voedingswaarden belangrijk: je gaat immers producten met veel koolhydraten vermijden. Koolhydraatarme producten zijn onder andere vis, vlees, groenten, bepaalde soorten fruit, noten, zaden, pitten, gevogelte en kruiden. Hierbij dient gezegd dat er onderscheid dient te worden gemaakt binnen een bepaalde groep: zoete aardappelen of wortelen bevatten meer koolhydraten dan bladgroenten. Bekende koolhydraatarme diëten zijn bijvoorbeeld het Atkins dieet en het Dukan dieet.

Goede en slechte koolhydraten

Veel hangt dus af van je kennis van koolhydraatrijke en koolhydraatarme producten. Daarnaast is er nog een onderscheid te maken binnen de groep koolhydraten zelf: de goede en slechte koolhydraten. Of koolhydraten tot de goede of slechte groep behoren, heeft te maken met de glycemische index. Deze index geeft aan hoe snel koolhydraten worden opgenomen in de bloedbaan. Koolhydraten met een hoge glycemische index zijn ongezonder: zo heeft suiker een index van 100, wat een maximale snelheid van opname in de bloedbaan betekent.

 

Het voordeel van het consumeren van producten met een lage glycemische index is dat je suikerspiegel veel stabieler blijft. Chips heeft slechte koolhydraten: tijdens het eten stijgt je bloedsuikerspiegel snel, maar daalt ook weer snel. Hierdoor heb je sneller honger. Volkorenrijst heeft daarentegen een lage glycemische index, wordt door het lichaam langzamer verteerd waardoor je minder snel honger hebt. Wie door het volgen van een koolhydraatarm dieet kennis vergaart over de werking van koolhydraten, zal veel bewuster gaan eten. En je zult merken hoe makkelijk het is om op deze manier gewicht te verliezen!

 

Waarom kiezen voor een koolhydraatarm dieet?

Het koolhydraatarme dieet kent vele voordelen. Je kunt er makkelijk 5 kilo mee afvallen op een gezonde manier. Je bloedsuikerspiegel is veel stabieler waardoor je minder last hebt van ‘eetaanvallen’. Ook zal je spijsvertering verbeteren en voor je je veel energieker wanneer je minder koolhydraten consumeert. Je zult al tijdens het dieet concluderen welk een verkeerd eetpatroon je hebt gehad en hoe makkelijk het is om zonder hongerklachten om te schakelen naar koolhydraatarm eten!

 
Geen reacties


You can leave the first : )